top of page

Orta & İleri Seviye
Çizerlik Programı

Bu programı, istek üzerine, kendi çizim tarzını keşfetmek ve geliştirmek isteyenler ile uzun vadede çizer olmayı hedefleyen kişilere yönelik, teori ve pratiğin bir arada olduğu bir danışmanlık programı olarak hazırladım. Neyin nasıl çizildiğini değil de, ağırlıklı olarak kendimizi ve söylemek istediklerimizi kendi tarzımızda nasıl yansıtabileceğimizi çalışacağımız, çizer olarak hangi alanların bize daha uygun olabileceğini araştıracağımız bir program olacak. 

 

Alıştırmaları ProCreate üzerinden çalışacağız.

 

Ayda 4 ders ile ayda bir motivasyon buluşması (her ayın ilk Pazartesi akşamı, o ayki içerikle ilgili seminer ve soru-cevap etkinliği) yapacağız. 

 

Dersler ve motivasyon buluşması kaydedilecek ve 1 yıl boyunca izlenebiliyor olacak. 

 

Her hafta ödev verip, ödevlere tek tek geri bildirim vereceğim.

 

Aylık detaylı programa aşağıdan ulaşabilirsiniz.

 

Kayıt için illustrasyonkulubu@belkisaksu.com adresinden koordinatörümüz Özge ile iletişime geçebilirsiniz.


 

Program

1. Dönem / Ekim, Kasım, Aralık 2023

 

Dersler

12, 26 Ekim

9, 23 Kasım

7, 21 Aralık Perşembe 20:00 - 22:00

Her ay, katılımcıların istek ve önerileri doğrultusunda 2 ek ders yapılacaktır.

Motivasyon buluşmaları (her ayın içeriğiyle ilgili seminer ve soru-cevap etkinliği)

2 Ekim, 6 Kasım, 4 Aralık Pazartesi 20:00 - 22:00

​​Toplam 15 gün, 30 saat

*1. dönem için 3 aylık katılım bedeli 6000TL, aylık katılım ücreti 2400TL’dir. Kontenjan durumunu sormak ve kayıt olmak için illustrasyonkulubu@belkisaksu.com adresinden koordinatörümüz Özge ile iletişime geçebilirsiniz.

 

İlk dönem ana meselemiz kendi çizim tarzımızı keşfetmek, geliştirmek ve sunmak olacak. Bunu desteklemek için aşağıdaki konuları çalışacağız.

  • Ekim temamız doğa. Gözlem alanımız ve alıştırmalarımızda doğadan ilham almayı pratik edeceğiz. Gözlemlerimize odaklanıp kendi tarzımızı bulmak ve geliştirmek için çalışacağız. Yaratıcı girişimciliğe giriş yapacağız.

  • Kasım temamız özbakım. Gözlem alanımızı bu ay kendimize yöneltip ‘’hygge’’ felsefesinden ilhamla alıştırmalar yapacağız. Bir yandan kendi çizim tarzımız üzerinde çalışmaya devam edeceğiz, diğer yandan yılbaşı için ürün(ler) planlamaya başlayacağız. Kendi logomuzu, imzamızı ve portremizi tasarlayacağız.

  • Aralık temamız iç mekan. Bu ay gözlem alanımız, yaşadığımız çevre olacak. Ürün tasarlamaya başlayacağız. Dijital illüstrasyonlarımızı satabileceğimiz web sitelerini keşfedeceğiz. Kendi online dükkanımızı kurmayı konuşacağız.

 

Kontenjan durumunu öğrenmek ve kayıt olmak için şuradan e-posta göndererek koordinatörümüz Özge ile iletişime geçebilirsiniz.


 

2. Dönem / Ocak, Şubat, Mart 2024

* 2. dönem kayıtları Aralık 2023’te açılacaktır.

Dersler

4, 11, 18, 25 Ocak

8, 15, 22, 29 Şubat

7, 14, 21, 28 Mart Perşembe 20:00 - 22:00

Motivasyon buluşmaları (her ayın içeriğiyle ilgili seminer ve soru-cevap etkinliği)

15 Ocak, 5 Şubat, 4 Mart Pazartesi 20:00 - 22:00

​Toplam 15 gün, 30 saat

 

Bu dönem ana meselemiz, portfolyo için görsel birikim yapmak olacak. Bunu desteklemek için aşağıdaki konuları çalışacağız.

  • Ocak temamız başkaları. Gözlem alanımız canlılar olacak. Farklı yaş grupları için çizmek üzerinde çalışacağız. Yaratıcı girişimcilik konusuna devam edeceğiz.

  • Şubat temamız karakterler. Haliyle, gözlem alanımız da karakterler olacak. Aynı karakterin farklı yaş gruplarını çalışıp birlikte fanzin yapacağız. Çizer olarak çalışılabilecek alanlar hakkında konuşup, tarzımızın en çok hangi alana uygun olduğunu keşfetmeye çalışacağız.

  • Mart temamız hareket. Genel olarak canlılardaki hareketi gözlemleyeceğimiz bu ay, mini animasyonlar hazırlayacağız. Kendin için çizmekle müşteri için çizmek arasındaki benzerlikler ve farklılıkları ele alacağız.






 

SSS

Orta seviyeyim, hangi programa katılmalıyım?

Çizimlerinizi, deseninizi geliştirmek istiyorsanız başlangıç - orta seviye programı, çizim yapmak konusunda sıkıntı yaşamıyorsanız orta - ileri seviye programı öneririm. Çok kısa özetleyecek olursam; başka çizimlere bakmadan çizim yapma tecrübeniz yoksa başlangıç - orta seviye, neyin nasıl çizildiği konusunda sıkıntı yaşamıyorsanız orta - ileri seviye programı tercih edebilirsiniz. Kararsız kalırsanız son yaptığınız birkaç işi gönderin, üzerine konuşalım.

 

Seviyeme uygun olmadığını düşünürsem, programlar arası geçiş yapabilir miyim?

Evet, tabii ki. Diyelim başlangıç - orta seviye programının ikinci dersinden sonra programın sizin için basit olduğunu fark ettiniz, o ayın kalanında orta - ileri seviye dersinin ikincisine katılabilirsiniz. Fakat bu, her ay farklı bir program olarak tasarlandığından, çok önerdiğim bir durum değil. Yine de kendinizi rahat hissetmeniz için elimden geleni yapacağım.

 

ProCreate dışında bir program kullanıyorum. Katılabilir miyim?

Dersleri ProCreate üzerinden anlatacağım. Eğer kullandığınız programa hakimseniz, tabii ki katılabilirsiniz. 

Aklınıza takılan başka bir şey varsa, şuradan e-posta göndererek koordinatörümüz Özge ile iletişime geçebilirsiniz.

bottom of page